www.colonieselvila.com
telèfon d´atenció
972 576 205

625 340 930


Els nostres serveis

Newsletter
Nom: 
Email:
Accepto les condicions
 

Els nostres serveis Escoles

Compartir

comparteix aquesta entrada a  Facebook comparteix aquesta entrada a  Twitter comparteix aquesta entrada a  Menéame comparteix aquesta entrada a  Myspace comparteix aquesta entrada a  Delicious comparteix aquesta entrada a  La Tafanera comparteix aquesta entrada a  Technorati comparteix aquesta entrada a  MyYahoo

EL DRAC DE BANYOLES (Cicle Inicial i Cicle Mitjà)

EIX D’ANIMACIÓ:

Diu la llegenda que al poble de Banyoles, des de temps immemorables, hem conviscut amb un drac amb el que, amb el temps hem forjat una amistat molt profunda. Així doncs, celebrarem la setmana tradicional de l’amistat amb el drac, on descobrirem qui és aquest drac i algunes històries que li han passat. Tanmateix, els i les pageses de la cooperativa agrícola “Salvem el drac” de Banyoles necessitaran un petit cop de mà per continuar oferint les receptes vegetarianes al drac i que ell pugui obtenir tots els aliments necessaris per estar sa i content. També l’ajudarem en un joc de nit per córrer i posar-nos a prova en equip,i al final podrem anar a veure la casa de les Goges, al bosc de les Estunes.ACTIVITATS DE L’EIX DEL DRAC DE BANYOLES


DESCOBERTA ESTANY
La descoberta de l’estany és una activitat basada en l’entorn natural de la casa de colònies el Vilà, on a través del fil conductor realitzem jocs i dinàmiques per aprendre, descobrir, sorprendre’ns i gaudir de la natura i l’escenari que ens envolta.
Descobrirem l’estany de Banyoles i gran part de la flora i fauna que habiten en l’ecosistema del bosc de ribera, aprendrem com es va formar l’estany, alguna de les llegendes de Banyoles i curiositats del poble, la gent i l’entorn de les nostres colònies.

PUIG CLARÀ
Aquesta activitat és una excursió al Puig Clarà, una petita muntanyeta del costat de la casa on contemplem tota la ciutat de Banyoles, l’estany i els seus voltants. Descobrirem l’entorn i la natura que ens envolta.

JOCS D’EN MORGAT
Activitat de jocs cooperatius que a través del fil conductor ens ofereix un espai de joc divers molt dinàmic i obert a diferents sensibilitats i inquietuds lúdiques.
• Pinta cares.
• Música.
• Relleus.
• Cursa de sacs.
• Bitlles catalanes.
• Punteria: dracs i cols.

TALLER EL DRAC
El taller del Drac es basa en la llegenda del monstre de Banyoles, on a través d’aquest fil conductor acabarem creant un drac. Durant l’activitat explicarem la llegenda, cantarem la cançó del monstre i farem un autèntic drac de Banyoles que podrem portar a casa.

LA LLIGA D’EN MORGAT
En aquesta activitat participarem en la “lliga Morgat” que són una sèrie d’activitats esportives ambientades en l’eix. Es tracta de jugar a unes olimpíades cooperatives que commemoren el pacte amb el drac. Farem servir pistes de bàsquet, de hoquei, tir amb arc i espardenyada.

GIMCANA PER BANYOLES
Activitat pel centre de Banyoles on descobrirem el poble a través d’una gimcana. Jugarem a jocs tradicionals, observarem peculiaritats del poble, coneixerem costums de la zona i ens ho passarem molt bé.

ESTUNES
Aquesta activitat és una excursió per descobrir el bosc de les estunes, un espai natural fantàstic. És un dels racons més particulars del municipi de Porqueres: les baumes i les esquerdes de travertí; els roures i les alzines esponeroses; la bella llegenda de les Goges, el silenci tallant i l'ombra fresca, les heures enfiladisses i els cants discrets dels ocells conviden a una passejada tranquil·la i plena de la pau del lloc.

SALVEM EL DRAC
Un joc de nit dinàmic i molt actiu, on amb el fil conductor de l’estany de Banyoles i el Drac, els i les participants hauran d’ajudar a la nena (que ja s’ha fet vella) a recollir les verdures per donar-li menjar i salvar-lo.

OUS DE DRAC – codi + mapa
En aquest joc de nit haurem de desxifrar un missatge en la llengua dels dracs que ens ha deixat un cavaller. El procés de desxifrar el codi es durà a terme en un context de cooperació entre grups per un objectiu comú. Haurem de buscar “els pagesos den Morgat” perquè ens ensenyin alguna paraula en “drac” i així poder completar el missatge. El joc s’agilitzarà quan els grups comencin a cooperar. El missatge és una carta del drac on ens regala uns ous de drac. Finalment trobarem els ous i així podrem anar a visitar les goges l’endemà.

VETLLADA DEL PIJAMA
Joc de nit de caire festiu dinamitzat i amenitzat amb jocs, balls, música i pijames en l’entorn del drac de Banyoles.

DISCOTECA I GRAN CONCURS
La discoteca és una activitat lúdica i festiva, on ballar i gaudir amb la música es transformen en l’objectiu del grup. A més a més, sumant-hi el gran concurs es generen relacions interpersonals molt positives i gràcies a les proves podem generar un sentiment comunitari molt interessant.


Torna al llistat de serveis

També us poden interessar aquests altres serveis

Activitats per Cicle Superior
EIX D´ANIMACIÓ: EN MORGAT

Més informació


Activitats per Cicle Mitjà
EIX D´ANIMACIÓ: EL DRAC

Més informació


Activitats per Cicle Inicial
EIX D´ANIMACIÓ: EL DRAC

Més informació


Activitats per Educació Infantil
EIX D´ANIMACIÓ: LES GOGES

Més informació